Potpredsjednik Vlade Mimica uputio pismo u ime Pregovaračkog odbora Vlade nastavnicima, učiteljima, profesorima, znanstvenicima i ostalim zaposlenima u prosvjeti

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica u ime Pregovaračkog odbora Vlade uputio je pismo nastavnicima, učiteljima, profesorima, znanstvenicima i ostalim zaposlenima u prosvjeti.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izrazio je želju da referendum bude proveden u demokratskom duhu i bez problema: "Nadamo se da će članovi sindikata obrazovanja i znanosti prepoznati ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi Republika Hrvatska i važnost proračunskih ušteda te da će prihvatiti Vladin prijedlog.

Kao što smo vodili pregovore sa sindikatima javnih službi, bez zakulisnih igara i dogovora ispod stola, tako smo odlučili sve one koji u ova tri dana izlaze na referendum izravno informirati o stajalištima Vlade. Budući da je Vlada RH jedna od zainteresiranih strana, mišljenja smo da je pismo legitiman način komunikacije i ne vidimo ništa sporno u uporabi jednog od komunikacijskih alata koji nam omogućuje da pošaljemo poruku i dopremo do svih kojih se tiče ishod referenduma."



Pisane vijesti