Potpredsjednik Vlade Neven Mimica primio izaslanstvo Europskog parlamenta

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_neven_mimica_primio_izaslanstvo_europskog_parlamenta.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je izaslanstvo Europskog parlamenta koje u okviru 15. sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora Republika Hrvatska – Europska unija boravi u Zagrebu.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo skorim pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji, te je istaknut doprinos redovitih sastanaka Zajedničkog parlamentarnog odbora u održavanju sveukupne dinamike aktivnosti Hrvatske na njenom putu u Europsku uniju.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica predstavio je planirane aktivnosti Republike Hrvatske tijekom nadolazećeg razdoblja, a u kontekstu priprema za stupanje u članstvo Europske unije. Potpredsjednik Vlade Mimica govorio je o sudjelovanju hrvatskih predstavnika u radu institucija Unije, gdje Hrvatska trenutno sudjeluje u svojstvu aktivnog promatrača, te je predstavio glavne proračunske mjere za 2012. godinu, s naglaskom na poticanje gospodarskog rasta i ulaganja.

Razmijenjena su i mišljenja o aktualnoj situaciji na prostoru jugoistočne Europe, a u kontekstu skorog članstva Hrvatske u Europskoj uniji.



Pisane vijesti