Potpredsjednik Vlade Neven Mimica primio u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Roberta Markaryana

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_neven_mimica_primio_u_nastupni_posjet_veleposlanika_ruske_federacije_roberta_markaryana.jpg

Potpredsjednik Vlade i veleposlanik Ruske Federacije, ocijenili su bilateralne odnose između Hrvatske i Rusije vrlo dobrima, s obostrano izraženom političkom voljom za intenziviranjem suradnje na područjima od zajedničkog interesa.

Suradnja između dvije države na političkom, kulturnom i humanitarnom planu je na visokoj razini, što pokazuju već održani te dogovoreni bilateralni posjeti na visokim razinama.

Sugovornici su se složili u ocijeni kako su ukupni gospodarski odnosi u uzlaznoj liniji, te je povoljan trenutak za aktivnosti koje će dodatno intenzivirati postojeću gospodarsku suradnju. Intenziviranje gospodarske suradnje odnosilo bi se osobito na projekte u područjima energetike, elektro energetskog sustava, te poticanja ruskih ulaganja u te i druge sektore hrvatskog gospodarstva. Pristupanje Hrvatske EU, neće umanjiti važnost bilateralnih veza između dvije zemlje, kojima će se i dalje posvećivati posebna pozornost.



Pisane vijesti