Potpredsjednik Vlade Petrov: Socijalni dijalog se nastavlja, želimo konstruktivne razgovore i dogovor sa sindikatima

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/12 travnja/Izjave sindikati web.jpg

Danas su u Banskim dvorima održani sastanci pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih i sindikata državnih službi.

Nakon sastanka, izjave za novinare dali su potpredsjednik Vlade Božo Petrov, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak te predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske Boris Pleša.

Potpredsjednik Vlade Petrov kazao je da mu je žao da se određeni broj predstavnika sindikata nije pojavio, a da su se na sastancima razriješile određene nejasnoće te je dogovoreno da se socijalni dijalog nastavlja. Dodao je da su se u javnosti pojavile informacije da Vlada predlaže neplaćenu stanku ili devetosatno radno vrijeme i naglasio da to nije stav Vlade. „Ne želimo držati figu u džepu, lagati i obećavati med i mlijeko, kako se ranije obećavalo, već konkretno reći što se može, a što ne“, kazao je potpredsjednik , dodavši da Vlada želi nastavak konstruktivnih razgovora i dogovor kojim će obje strane biti zadovoljne.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Pleša kazao je da sindikati inzistiraju na provođenju sporazuma i očekuju od Vlade prijedlog protokola, jer žele jasno definirati teme sastanka te kada i kako će se sporazum ispoštovati.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Babić kazao je da je na sastanku zaključeno da socijalni dijalog nema alternative te da treba nastaviti s njime, ali da se to ne može bez predstavnika šest sindikata koji danas nisu bili prisutni. Također, dogovoreno je da Vladin tim pripremi prijedloge i druge akte o kojima se danas raspravljalo i kada to bude pripremljeno, sazvat će se idući sastanak. Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Topolnjak dodao je da je dogovoreno da svih osam sindikata dobije prijedlog protokola.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Ekonomija