Potpredsjednik Vlade Polančec: Najesen rješenje za povrat duga korisnicima najviših i obiteljskih mirovina

Najesen bi se moglo iznaći rješenje za korisnike najviših i obiteljskih mirovina kako bi i oni imali pravo na povrat umirovljeničkog duga, najavio je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

ZAGREB, 27. lipnja (Hina) - Najesen bi se moglo iznaći rješenje za korisnike najviših i obiteljskih mirovina kako bi i oni imali pravo na povrat umirovljeničkog duga, najavio je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

"Optimist sam da ćemo to riješiti, jer ako smo to mogli za sve ostale umirovljenike, onda ćemo i za tih 43 tisuće", poručio je Polančec zastupniku HSU-a Silvanu Hrelji.

Odbacio je tvrdnje Josipa Leke (SDP) da je model javno-privatnog partnerstva (JPP) u Sunčanom Hvaru u suprotnosti sa Zakonom o privatizaciji jer JPP uopće ne postoji u hrvatskom zakonodavstvu.

Leko je spomenuo izjave čelnih ljudi Orco grupe, koja je putem JPP-a ušla u vlasništvo Sunčanog Hvara, da su ponosni njihovim hotelima na Hvaru, a što, tvrdi, svjedoči da nema govora o suvlasništvu, već da je taj hotelski kompleks privatiziran mimo zakona.

Polančec je uzvratio da se JPP-om mijenja vlasnička struktura, ali da država ostaje suvlasnik poduzeća.

Ne može, kaže, komentirati izjave menadžera Orco grupe, ali, ističe, nitko nema pravo govoriti da je hotel njegov.



Pisane vijesti