Povjerenik EK za regionalnu politiku Johannes Hahn u posjetu Hrvatskoj

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn stiže večeras u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Po dolasku u Zagreb sastat će se u neformalnom razgovoru s Brankom Grčićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U utorak, 12. veljače, povjerenik Hahn održat će bilateralni sastanak s potpredsjednikom Vlade RH Nevenom Mimicom. Potom će u 9.30 sati u hotelu Sheraton biti otvoren seminar „Smart specializiation“, na kojem će, uz Johanesa Hahna i šefa Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena, sudjelovati potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Seminar o pametnoj specijalizaciji u znaku je glavnih odrednica Europske strategije 2020 koja podrazumijeva pametni, održivi i uključivi rast.

U 10.45 sati predviđen je sastanak povjerenika Hahna s potpredsjednikom Grčićem, ministrima pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem, zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem, ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš i pomoćnikom ministra financija Marojem Langom, u zgradi Vlade RH. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, a izjave za medije potpredsjednika Grčića i povjerenika Hahna predviđene su u 12.05 sati.

Glavne teme razgovora na sastancima povjerenika Hahna s predstavnicima Vlade RH bit će vezane uz napredak koji je Hrvatska postigla u provedbi IPA-e, u kontekstu njezinih priprema za korištenje EU fondova u drugoj polovici 2013., nakon pristupanja RH Europskoj uniji. U tom smislu, poseban fokus bit će na pripremama Partnerskog sporazuma 2014-2020 g. i svih relevantnih operativnih programa.



Najave