Predsjednica Vlade čestitala Dan grada Otoka: pripremite projekte za EU fondove

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_cestitala_dan_grada_otoka_pripremite_projekte_za_eu_fondove.jpg

OTOK, 13. srpnja 2011. (Hina) - Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Otoka, na kojoj je bila i počasna građanka toga grada predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, najuspješnijim građanima, gospodarstvenicima i ustanovama uručene su nagrade i priznanja.

Čestitajući Otočanima Dan grada Jadranka Kosor pozvala je gospodarstvenike da "što hitnije pripreme projekte za europske fondove" s obzirom na to da će Hrvatskoj, kako je rekla, u prve dvije godine članstva u Europskoj uniji (EU) na raspolaganju biti više od tri milijarde eura.

"Kroz različite projekte ministarstva nastojali smo ovu županiju poduprijeti koliko smo mogli, a to ćemo ustrajati i u budućnosti bez obzira tko je i gdje na vlasti", rekla je predsjednica vlade i dodala da je vlada spremna poduprijeti sve one koji su sposobni i imaju viziju razvoja sredine iz koje dolaze.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić rekao je kako je Otok u pet godina, otkako je dobio status grada, postao administrativno središte tog dijela Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je nazočnima da je u lipnju ove godine u odnosu prema lipnju prošle godine broj nezaposlenih osoba u toj županiji smanjen za 2,8 posto, što je, kako je ocijenio, znak i da Vukovarsko-srijemska županija izlazi iz recesije.

Tijekom boravka u Otoku predsjednica vlade Jadranka Kosor svečano je otvorila i Tvornicu furnira Furnir Otok d.o.o., vlasnika Joze Jovića, koja zapošljava 120 radnika i u čiju je gradnju uloženo oko 105 milijuna kuna.



Pisane vijesti