Predsjednica Vlade i međimurski župan dali potporu radnicima MTČ-a

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_i_medimurski_zupan_dali_potporu_radnicima_mtc_a.jpg

ČAKOVEC, 24. rujna 2009. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor i međimurski župan Ivica Perhoč održali su danas u Čakovcu radni sastanak na kojem su razgovarali i o teškome stanju u Međimurskoj trikotaži Čakovec (MTČ), čijim su radnicima poslali potporu da ustraju u svojim zahtjevima.

Već tri dana 170 radnika MTČ-a štrajka zbog neisplaćenih dviju plaća.

Župan Perhoč najavio je i sastanke s predstavnicima banaka u kojima radnici MTČ-a imaju kredite, te mogući dogovor o odgodi otplata. Župan je pozvao i državne institucije koje mogu pomoći da se uključe u rješavanje problema u toj tekstilnoj industriji.

Na sastanku, održanom nakon otvorenja uređenoga romskog naselja Paraga, u općini Nedelišću, premijerka Kosor i župan Perhoč razgovarali su i o tvrtki "Čateks". Premijerka je obećala pomoć prilikom osiguravanja poslova te tvrtke čiji su korisnici proizvoda i ministarstva unutarnjih poslova te obrane.

Nakon sastanka, na novinarsko pitanje mogu li događaji vezani uz 'Podravku' poremetiti koalicijske odnose između HDZ-a i HSS-a, premijerka Kosor je odgovorila kako su odnosi između svih partnera u koaliciji dobri te da koalicija "neće puknuti".

"Sva pitanja i problemi unutar koalicije otvoreno se stavljaju na stol i to je jamstvo dobrih odnosa unutar koalicije", rekla je premijerka.



Pisane vijesti