Predsjednica Vlade i predsjednik slovačkog Parlamenta Paška razgovarali o hrvatsko-slovačkim odnosima i ostalim aktualnim pitanjima

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Parlamenta Slovačke Republike Pavolom Paškom.

Predsjednica Vlade Kosor zahvalila je predsjedniku slovačkog Parlamenta na potpori hrvatskom ulasku u Europsku uniju te je istaknula kako je suradnja između dviju zemalja iznimno dobra, što potvrđuju i podaci o ovogodišnjem porastu broja slovačkih turista u Hrvatskoj.

Premijerka Kosor je također naglasila da je u dvomjesečnom mandatu njena Vlada poduzela niz konkretnih mjera za prevladavanje gospodarske krize te je predsjednika slovačkog Parlamenta upoznala s glavnim planovima gospodarske politike hrvatske Vlade za 2010. godinu.

Predsjednik Parlamenta Slovačke Republike Pavol Paška istaknuo je kako vjeruje da će se ubrzo riješiti problemi oko hrvatskog ulaska u Europsku uniju te je govorio o slovačkim iskustvima u prevladavanju gospodarske krize.

Predsjednica Kosor i predsjednik Paška zaključili su kako su stvoreni vrlo dobri temelji za nastavak još bolje gospodarske i svekolike suradnje dviju prijateljskih zemalja.



Pisane vijesti