Predsjednica Vlade izrazila sućut obitelji Božene Ruk Fočić

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor izrazila je, u povodu smrti Božene Ruk Fočić, sućut njezinoj obitelji.

„Poštovana obitelji,

sa žaljenjem sam primila vijest o smrti primadone Božene Ruk Fočić, vrsne hrvatske sopranistice. Nezaboravan je i nemjerljiv njezin doprinos hrvatskoj opernoj umjetnosti i kulturi, što ga je tijekom svoje osebujne karijere izgradila na domaćim i na inozemnim pozornicama. Njezine izvedbe osvježavale su Hrvatsko narodno kazalište, brojna europska kazališta kao i ljetne operne festivale. Svojim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama tijekom Domovinskog rata, te iskrenom i nesebičnom skrbi za hrvatske branitelje, primadona Ruk Fočić ostavila je neizbrisiv trag i u stvaranju samostalne Republike Hrvatske, za što je nagrađena najvišim državnim odlikovanjima. Ostati će zapamćena među istinskim poznavateljima i ljubiteljima hrvatskog i svjetskog opernog repertoara.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja. U Vašoj boli suosjećam s Vama.“



Pisane vijesti