Predsjednica Vlade Kosor i kardinal Puljić: Važno je jedinstvo Hrvata u BiH

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_kosor_i_kardinal_puljic_vazno_je_jedinstvo_hrvata_u_bih.jpg

SARAJEVO,3. studenoga 2009.(Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor prenijela je u utorak vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću kako Hrvatska čvrsto podupire opstanak Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države u kojoj će tri konstitutivna naroda imati zajamčenu ravnopravnost.

Premijerka Kosor s kardinalom Puljićem sastala se tijekom radnog posjeta Sarajevu, a nakon toga novinarima je kazala kako će Hrvatska dosljedno provoditi svoju ustavnu obvezu da skrbi i o Hrvatima u BiH.

"Razgovarali smo o nekim projektima, dobroj suradnji ali i o potrebi jedinstvenog nastupa Hrvata u BiH", kazala je Kosor dodajući kako je jedinstvo "najbolji put ukoliko se hoće obaviti neki posao".

Dodala je kako su oboje iznijeli slične poglede na probleme što ih imaju Hrvati u BiH, ali i o tome što će i oni i BiH dobiti ulaskom Hrvatske u euroatlantske integracije.

Kardinal Puljić posebice je istaknuo kako premijerka Kosor, baš kao i Crkva, ne traže za Hrvate u BiH ništa drugo nego jednaka prava u odnosu na druga dva konstitutivna naroda.

"Ovo je i prilika da zahvalimo hrvatskoj vladi i državi na potpori", izjavio je vrhbosanski nadbiskup Puljić.

"Unatoč tome, hrvatska je vlada ostala na programu potpore Hrvatima na ovim prostorima", kazao je.

Premijerka Kosor je nakon susreta s kardinalom Puljićem posjetila i središnjicu Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" gdje je o njegovu djelovanju razgovarala s predsjednikom Franjom Topićem i njegovim suradnicima.



Pisane vijesti