Predsjednica Vlade Kosor s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Države Izrael Libermanom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_kosor_s_potpredsjednikom_vlade_i_ministrom_vanjskih_poslova_drzave_izrael_libermanom.jpg

JERUZALEM, 30. ožujka 2011. (Hina) - Izrael podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju i nada se da će Hrvatska već sljedeće godine biti njezina nova članica, izjavio je u srijedu u Jeruzalemu izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman nakon sastanka s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

"Htio bih vam se zahvaliti zbog vaših stavova u pogledu Države Izraela. Zaista cijenimo našu koordinaciju u vezi s mnogim pitanjima u međunarodnoj areni", rekao je Lieberman hrvatskoj premijerki.

"Podupiremo vas, i nadamo se da ćemo vas iduće godine pozdraviti kao novu članicu Europske unije i da ćemo u vama imati vrlo dobrog prijatelja”, istaknuo je šef izraelske diplomacije.

Lieberman i hrvatski ministar gospodarstva Đuro Popijač potpisali su međudržavni sporazum o poticanju i zaštiti uzajamnog ulaganja.

Predsjednica hrvatske vlade u srijedu je doputovala u službeni posjet Izraelu, a nakon Liebermana slijedi joj sastanak s domaćinom i kolegom Benjaminom Netanyahuom.



Pisane vijesti