Predsjednica Vlade Kosor sa Sergejem Šojguom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s ministrom za poslove civilne zaštite, izvanredne situacije i uklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Ruske Federacije i supredsjedateljom Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju Sergejem Šojguom.

I ovom prigodom predsjednica Vlade Kosor izrazila je suosjećanje zbog žrtava od strašnog požara koji je ovog ljeta zahvatio Rusiju. Ministar Šojgu zahvalio je na izrazima sućuti.

Ministar Šojgu izvijestio je o 6. sjednici Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju čime je dodatno potvrđena obostrana želja za jačanje bilateralnih odnosa. Prilikom sastanka konstatiran je napredak u svim dogovorenim projektima tijekom susreta premijerke Kosor i premijera Putina, s posebnim naglaskom na sektor energetike. Vezano uz jačanje gospodarske suradnje, predsjednica Kosor osvrnula se i na otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi čiji cilj je poduzetnicima olakšati put do ruskog tržišta. Hrvatska će uskoro postati 28. članica Europske unije, naglasila je premijerka i dodala da će u tom smislu biti važan faktor u učvršćivanju odnosa između Europske unije i Ruske Federacije. Također, naše će članstvo u Europskoj uniji biti snažna poruka i jugoistoku Europe u provođenju reformi, a prije svega u jačanju gospodarstva, zaključila je Kosor.



Pisane vijesti