Predsjednica Vlade na predstavljanju hrvatske olimpijske delegacije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_predstavljanju_hrvatske_olimpijske_delegacije.jpg

ZAGREB, 1. veljače 2010. (Hina) - Ova sportska godina je započela sjajno srebrom rukometaša na Europskom prvenstvu i nadam se da ćete na Igrama u Vancouveru jednako dobro predstavljati hrvatski sport, kazala je na predstavljanju hrvatske reprezentacije za Zimske olimpijske igre u Edukacijskom centru HT-a premijerka Jadranka Kosor.

"ostvarite svoje snove i tada ćemo i mi biti zadovoljni vašim rezultatima. U nedjelju sam bila na rukometnom finalu u Beču i tješila sam naše srebrne rukometaše. Kazala sam im da nikako ne smiju biti razočarani, te da zamisle kako bi bilo sjajno kada bi Hrvatska bila druga u Europi u gospodarstvu, obrazovanju ili na drugim područjima. Upravo bi tu upornost, želju za ostvarenjem cilja i duh kod naših sportaša željela uvesti i u rad vlade", kazala premijerka zaželjevši hrvatskim olimpijcima i puno zdravlja.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je kako projekt ZOI Vancouver traje već 30 mjeseci, te da ne dvoji u uspješne nastupe naših sportaša na Igrama, a posebno se zahvalio Vladi RH na pruženoj pomoći.
Uime olimpijaca nazočnima se obratio Ivica Kostelić, koji je na prošlim Igrama u Torinu prije četiri godine osvojio srebrnu medalju u kombinaciji. "Prvo svima želim zdravlja jer iz osobnog iskustva znam koliko je to važno. Zahvaljujem se premijerki Kosor i članovima vlade što podupiru sport i nadam se da će to raditi i nadalje. Uvjeren sam da ćemo se iz Vancouvera vratiti barem s jednom medaljom", kazao je Kostelić, kojemu će na Igrama po prvi puta pomagati i sestra Janica Kostelić, koja je prijavljena kao pomoćna trenerica.


Na popisu hrvatske delegacije za Vancouver je prijavljeno 19 sportaša, s tim da nastupi alpinki Mateje Ferk i Danka Marinellia ovisi o konačnoj dobivenoj kvoti od FIS-a u relokacijskom procesu. Od 19 sportaša deset će nastupiti u alpskom skijanju, po dvoje u biatlonu i skijaškom trčanju, te petorica u bobu. U Bobu će kao peti član posade biti i naš najbolji kladivaš Andras Haklits, koji će nakon Igora Boraske postati drugi Hrvat koji je nastupao i na ljetnim i zimskim Igrama.
"Želio sam se okušati i u drugom sportu osim kadiva i oduševljen sam bobom. Pripreme se dosta razlikuju, a fizički sam možda i u boljoj formi, pa kladivo i atletika neću zanemariti", kazao je Haklits.
Na službenom predstavljanju bili su nazočni i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak i predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić.
U Vancouver u utorak putuje misija HOO-a na čelu s Damirom Šegotom, a 4. veljače kao prvi sportaš odlazi biatonac Jakov Fak. Dva dana kasnije odlaze natjecatelji u bobu, skijaškom trčanju i biatlonka Stipaničić-Mrvelj, a 7. veljače Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić. Zadnji dio ekspedicije odlazi put Kanade 17. veljače.
Zimske olimpijske igre u Vancouveru započinju 12. veljače, a traju do 28. veljače.




Pisane vijesti