Predsjednica Vlade na sastanku s Kriznim stožerom za Brodsko-posavsku županiju

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosonakon što je obišla poplavljena područja u Brodsko – posavskoj županijmjesto Slobodnica u Općini Sibinj te Općinu Vrpoljodržala je sastanak s predstavnicima Kriznog stožera na čijem čelu je Danijel Marušić, župan Brodsko – posavske županije. Sastanku su nazočili i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanjcivilne zaštite te predstavnici policije.

Premijerka Kosor izviještena je o daljnjim koracima koji će se poduzeti u ovom trenutku, ali i nakon povlačenja vode. Također dogovoreno je koje mjere je potrebno poduzeti da bi se život u ovom području normalizirao, ali jednako tako govorilo se o sigurnosti ljudi, prije svega zdravstvenoj jer u ovakvim prilikama prijete epidemije. Na sastanku je procijenjeno da je potrebna i pomoć vojske, koja se na poziv odmah odazvala s 200 vojnika i potrebnom opremom.

Premijerka Kosor i ovom prilikom naglasila je da je najvažnije da se situacija što prije sanira i dodala da će Vlada učiniti sve u pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu.



Pisane vijesti