Predsjednica Vlade na svečanosti nacionalne aktivnosti „Zajedno za zajednicu“

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_svecanosti_nacionalne_aktivnosti_zajedno_za_zajednicu.jpg

GORNJA BISTRA, 12. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor prisustvovala je danas u Gornjoj Bistri nacionalnom okupljanju izviđača pod nazivom "Zajedno za zajednicu" na koji je došlo oko 1200 izviđača iz cijele Hrvatske kako bi zajedno naglasili doprinos koji volonteri ulažu u razvoj društva.

Manifestacija "Zajedno za zajednicu" organizirana je kao nacionalna aktivnost obilježavanja Europske godine volontiranja u RH pod pokroviteljstvom Vlade, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Zagrebačke županije.

Premijerka Kosor zahvalila je izviđačima što su svoje zborovanje posvetili volonterizmu u Hrvatskoj poručivši kako bi se svatko trebao angažirati i dio svoga rada posvetiti i dobrobiti drugih.

Premijerka je izviđače podsjetila i na nedavni završetak hrvatskih pregovora za pristupanje Europskoj uniji, u kojoj bi Hrvatska trebala postati 28. članicom, a hrvatski 24. službeni jezik EU.

Naglasila je kako je cijeli taj posao napravljen upravo za mlade, za njihovu perspektivu, te bolje mogućnosti učenja i zapošljavanja.



Pisane vijesti