Predsjednica Vlade otvorila novi objekt fizikalne terapije u lipičkoj bolnici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_novi_objekt_fizikalne_terapije_u_lipickoj_bolnici.jpg

LIPIK, 2. srpnja 2010. (Hina) - Predsjednica vlade i počasna građanka Lipika Jadranka Kosor otvorila je danas novi objekt fizikalne terapije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, vrijedan 30 milijuna kuna.

Premijerka Kosor istaknula je da taj primjer pokazuje kako i u teškoj gospodarskoj krizi može biti uspjeha.

Najavila je da će druga polovica 2010. godine biti teška i da nas očekuje zahtjevna 2011. te je pozvala je na zajedništvo u ostvarenju gospodarskog oporavka. Kazala je da gospodarski oporavak zahtijeva i promjene u zdravstvenom sustavu, ali ne na štetu zdravstvene skrbi.

Predsjednica vlade obećala je daljnju skrb i pomoć lipičkome kraju vodeći, kako je rekla, računa i o ravnomjernom razvoju Hrvatske.

Ravnatelj Bolnice za medicinsku rehabilitaciju dr. Darko Kelemen podsjetio je da je odlukom vlade i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi od 2004. cjelovito rješenje pitanja Specijalne bolnice ušlo u program kroz kredit Razvojne banke Vijeća Europe, a u sklopu kojeg je predviđena potpuna obnova objekata Mramornih kupki, fizikalne terapije s bazenima, kuhinje i kotlovnice.

Posebno se prisjetio ravnatelja bolnice iz ratne 1991. dr. Ivana Šretera, kojega su četnici oteli u listopadu te godine, kada mu se gubi svaki trag, a čije ime nosi novootvoreni objekt fizikalne terapije u znak zahvalnosti za sve što je učinio za bolnicu, pacijente i zaposlenike te cijeli lipički kraj i Hrvatsku.

Prigodne govore održali su požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i lipički gradonačelnik Antun Haramija.

U sklopu posjeta lipičkome kraju predsjednica vlade Jadranka Kosor posjetit će i hrvatski Centar za konjogojstvo - državnu ergelu Lipik.



Pisane vijesti

Dokumenti