Predsjednica Vlade otvorila novi Poslovni centar Međimurje-Plin-a

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_novi_poslovni_centar_medimurje_plin_a.jpg

ČAKOVEC, 27. prosinca 2010. (Hina) - U povodu otvorenja novog objekta tvrtke Međimurjeplina, njezine 15. obljetnice i 35. obljetnice uvođenja plina u Međimursku županiju, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sa suradnicima bila je danas u Čakovcu na prigodnoj svečanosti.

Novootvoreni objekt ima površinu od 18.000 metara četvornih, vrijedan je 11,7 milijuna kuna, i omogućit će da ta tvrtka više ne bude podstanar te da ponudi kvalitetniju uslugu svojim korisnicima.

Premijerka Kosor istaknula je da će vlada iduće godine nastaviti s provedbom programa gospodarskog oporavka te dovršiti pregovore o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Kazala je kako vjeruje da će ta dva strateška cilja biti ostvarena iduće godine te je pozvala "na zajedništvo sviju bez obzira na stranačku pripadnost kako bi se to doista i realiziralo".

Gospodarskom oporavku, očekuje premijerka Kosor, pridonijet će i ostvarenje nekih od planiranih investicijskih projekata pa bi iduće godine, kako je rekla, gospodarski rast mogao biti i veći od planiranih 1,5 posto.

Podsjetila je da je već zabilježen rast industrijske proizvodnje te izvoza, ocjenjujući da ta gospodarska kretanja ohrabruju.

Premijerka je najavila da će vlada iduće godine uložiti 350 milijuna eura u nastavak plinofikacije prema Dalmaciji te je napomenula da je "interkonekcijom Mađarske i Hrvatske otvoren novi dobavni pravac plina".

Vladini planovi su vrlo ambiciozni kad je riječ o energetici, istaknula je, čestitajući djelatnicima Međimurjeplina na novom objektu.

Također je rekla kako vjeruje da će iduća godina biti bolja od ove na izmaku.

Direktor Međimurjeplina Vladimir Ivković istaknuo je da se u Međimurju 98 posto kućanstava može priključiti na plinsku mrežu, a dosad je to učinilo njih 70 posto, što Međimursku županiju svrstava na sam vrh opskrbe plinom u RH.

Međimurjeplin opskrbljuje 28.000 potrošača. Na godinu proda 70 milijuna prostornih metara plina i može osigurati dostatne količine plina svim potrošačima.

Novootvoreni objekt financiran je vlastitim prihodima, bez zaduživanja, i ne na teret korisnika Međimurjeplina, rekao je Ivković.

Međimurski župan Ivan Perhoč zahvalio je premijerki na dolasku i pozvao ju je da Međimursku županiju ponovno posjeti i iduće godine, kada se planira ostvarenje mnogih infrastrukturnih i drugih projekata.



Pisane vijesti