Predsjednica Vlade otvorila novu zgradu objekta studentske prehrane Kampusa Sveučilišta u Rijeci

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_novu_zgradu_objekta_studentske_prehrane_kampusa_sveucilista_u_rijeci.jpg

RIJEKA, 11. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je svečano otvorila novi objekt studentske prehrane u sveučilišnom kampusu na Trsatu u Rijeci, vrijedan 57 milijuna kuna.

Direktor Studentskog centra u Rijeci, ustanove koja će njime upravljati, Dinko Jurjević, kazao je da objekt ima 750 sjedećih mjesta, dvije samoposlužne linije, površine je 7240 četvornih metara, te ima garažu sa 100 parkirnih mjesta.

Troškovi izgradnje bili su 57 milijuna kuna a financijski su ih pokrili vlada, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i riječko Sveučilište.

Premijerka Kosor je istaknula da će vlada svakako poduprijeti izgradnju objekata za studentski smještaj, naredni korak u izgradnji riječkog kampusa. Izvijestila je da je preko nadležnog ministarstva uloženo 22 milijuna kuna u subvencioniranje studentske prehrane i smještaja u studentskim domovima i privatno.

Izrazivši uvjerenje da će Hrvatska ostvariti cilj završetka pregovora za ulazak u EU do kraja lipnja, premijerka je ustvrdila kako se ulaskom u EU, otvaraju velike mogućnosti za mlade na području obrazovanja i posla.

Tijekom pregovora obavili smo ogroman posao ispunjavajući više od 120 mjerila te poduzeli značajne i nepovratne reforme, navela je.

Ovom prigodom predsjednica Vlade je istaknula da je vlada u protekle dvije godine kroz razne projekte na područje Primorsko-goranske županije uložila više od 4,3 milijarde kuna. To govori o odlučnosti vlade da radimo zajedno, rekla je.

Rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin kazao je da ovo Sveučilište želi biti moderno i dinamično te ući među 500 najboljih europskih sveučilišta. Potrebno je promijeniti sustav financiranja i upravljanja sveučilištima u zemlji, jer je postojeći sustav kočnica razvoja, ocijenio je.

Okupljene su pozdravili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a objekt je blagoslovio riječki nadbiskup Ivan Devčić.

U premijerkinoj pratnji bio je ministar zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić.



Pisane vijesti