Predsjednica Vlade otvorila Učenički dom, Dom za starije osobe i hotel

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_ucenicki_dom_dom_za_starije_osobe_i_hotel.jpg

Za današnjega posjeta Otočcu predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je Učenički dom, nadogradnju Doma za starije osobe i hotel s četiri zvjezdice.

Uz premijerku Kosor u posjetu Otočcu su i trojica ministara - zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs te gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač.

Na sve tri lokacije okupljene su pozdravili otočki gradonačelnik Mario Barković i ličko-senjski župan Milan Jurković.

Učenički dom uređen je i opremljen je novcima središnje Europske banke, odnosno s devet milijuna kuna. U njemu će moći boraviti 34 učenika i studenata, a otvorio je i devet novih radnih mjesta.

Premijerka Kosor istaknula je da je, usprkos teškim vremenima, važno nastaviti ulaganja u obrazovanje te povezivati obrazovanje i gospodarstvo, Rekla je su nova radna mjesta pokazatelj da smo svakim danim korak dalje, ali, smatra, potrebno nam je više samopouzdanja i zajedništva.

Postojeći Dom za starije osobe proširio se na dosadašnje krilo bolnice i sada ima mjesta za 60 novih korisnika, a zaposlene su 23 osobe. Uređenje je financirala vlada preko ministarstava s deset milijuna kuna, a pomogla je i japanska vlada s oko 100.000 eura.

Premijerka je istaknula da vlada nastoji zaštititi najosjetljivije skupine stanovništva, uključujući umirovljenike, podsjetivši da ih se oslobodilo oveze plaćanja kriznoga poreza, kao i da je većina mirovina zaštićena u rebalansu proračuna. Najavila je isplatu sljedeće rate duga umirovljenicima do kraja ove godine u visini nešto manje od milijarde kuna.

Hotel Park Exclusive otvorili su supružnici Franjo i Mirjana Pap iz Vukovara, a uložili su oko 21 milijun kuna. Hotel u središtu Otočca ima 40 smještajnih jedinica, restoran, kongresnu dvoranu, wellness centar i druge sadržaje potrebne za dobijanje četiri zvjezdice. Vlasnica Mirjana Pap rekla je da vjeruje u svjetlu budućnost hrvatskoga turizma te posebice u razvoj ovakvih dosad nedovoljno turistički iskorištenih područja.



Pisane vijesti