Predsjednica Vlade otvorila zdravstveno-savjetodavni simpozij Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_zdravstveno_savjetodavni_simpozij_udruge_100_tnih_hrvatskih_ratnih_vojnih_invalida_i_skupine.jpg

VARAŽDINSKE TOPLICE, 4. rujna 2009. (Hina) - Predsjednica Vlade RH-a Jadranka Kosor otvorila je jutros u Varaždinskim Toplicama 7. zdravstveno-savjetodavni simpozij Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine, koji se održava u Kongresnoj dvorani hotela "Minerva".

Premijerka Kosor je još jednom istaknula veliku zahvalnost hrvatskim braniteljima za sve žrtve i patnje koje su podnijeli tijekom ratnih dana, ali isto tako i žrtve koje ratni vojni invalidi, posebice 497 ratnih vojnih invalida I. skupine, podnose i danas.

Istaknula je kako je do sada napravljeno mnogo za tu skupinu ratnih vojnih invalida budući da su svi stambeno zbrinuti te da je riješen status njihovih supruga-njegovateljica.

"Do sada je nabavljeno i 358 vozila za ratne vojne invalide I. skupine, a ove će se godine nabaviti još njih 119", rekla je Kosor.

No, dodala je kako tu posao ipak nije gotov te pozvala sva ministarstva i državne institucije da se uključe u rješavanje preostalih problema te skupine hrvatskih branitelja.

Dvodnevni sedmi zdravstveno-savjetodavni simpozij Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH-a Jadranke Kosor, a osim niza zdravstvenih tema sutra će se održati i izborna skupština Udruge.



Pisane vijesti