Predsjednica Vlade položila temeljni kamen za izgradnju stambene zgrade za HRVI u Zadru

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_polozila_temeljni_kamen_za_izgradnju_stambene_zgrade_za_hrvi_u_zadru.jpg

ZADAR, 2. kolovoza 2010. (Hina) - Hrvatski branitelji se nisu borili ni za jednu stranku, već je njihova jedina stranka bila Hrvatska, rekla je danas u Zadru premijerka Jadranka Kosor na svečanosti polaganja kamena temeljca za zgradu u kojoj će stanove dobiti obitelji ratnih vojnih invalida.

U zgradi na Putu crvenih kuća za koju je položen temeljni kamen, bit će 65 stanova kojima će se stambeno zbrinuti obitelji hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. Radove vrijedne oko 26 milijuna kuna financira Vlada, a dovršetak izgradnje očekuje se za godinu i pol.

Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, stoga moramo skrbiti o braniteljima, a posebno o ratnim vojnim invalidima, kazala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je u Zadar došla u pratnji potpredsjednice Đurđe Adlešić i još pet ministara.

Inače, u Zadru su do sada zbrinute 442 obitelji stradalnika Domovinskoga rata, od kojih je 290 stambeno zbrinuto, a za 152 obitelji izgrađene su obiteljske kuće.

Na Putu crvenih kuća već je počela gradnja 60-ak stanova iz gradskog programa POS-a, a u pripremi je i projekt za gradnju socijalnih stanova.



Pisane vijesti