Predsjednica Vlade posjetila oboljelu djecu na rehabilitaciji

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_oboljelu_djecu_na_rehabilitaciji.jpg

BJELOLASICA, 19. srpnja 2009. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je posjetila skupinu djece oboljele od malignih bolesti i njihove roditelje koji borave u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica.

Boravak je organizirala Udruga Sanus koja okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti. Aktivnosti su joj usmjerene na potporu i izvješćivanje roditelja i poboljšanje liječenja oboljele djece.

U HOK Bjelolasici je 56 djece iz cijele Hrvatske na rehabilitaciji, a uz njih su 22 roditelja i 11 stručnjaka psihologa, socijalnih radnika i onkologa.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je taj posjet bio dogovoren još u vrijeme dok je bila nadležna ministrica i potpredsjednica Vlade, te da je morala ispuniti obećanje o posjetu sada, unatoč svim novonastalim obvezama. Kazala je da će se suradnja s tom udrugom nastaviti, među ostalim, i u olakšavanju zapošljavanja roditelja, ali i djece nakon završetka njihova školovanja i liječenja, te u svim ostalim projektima udruge.

Djeca iz udruge Sanus priredili su premijerki Kosor predstavu te joj uručili prigodne darove koje su sama izradila, a ona im je uzvratila svojim darovima.



Pisane vijesti