Predsjednica Vlade posjetila studente zagrebačkog Pravnog fakulteta

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_studente_zagrebackog_pravnog_fakulteta.jpg

ZAGREB, 1. listopada 2009. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor poručila je danas studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu da će njezina Vlada uložiti posebne napore u borbu protiv svih oblika kriminala, nasilja i korupcije te učiniti sve da Hrvatska čim prije dovrši pregovore s Europskom unijom.

"U borbi protiv kriminala moramo biti svi zajedno, a nitko tko smatra da se korupcija može tolerirati nije slobodan građanin", poručila je premijerka studentima koje je posjetila u povodu početka nove akademske godine.

Govoreći o Hrvatskoj kao socijalnoj i pravnoj državi premijerka je buduće pravnike podsjetila na važnost Ustava kao najvišeg zakona u državi.

Ipak, većinu predavanja premijerka je posvetila svojim učeničkim danima te vremenu koje ja kao studentica provela na Pravnom fakultetu.

"I danas kada mi je teško noću sanjam da polažem ispit iz građanskog procesnog prava", kazala je Kosor ističući da joj je ponekad žao što se u životu nije posvetila pravu, umjesto novinarstvu i politici.

"Ono što sam naučila na ovom fakultetu omogućilo mi je da budem dobra saborska zastupnica i brže od drugih savladam mnoštvo zakona na kojima smo radili".

Dekan Pravnog fakulteta Željko Potočnjak dodao je da je većina hrvatskih premijera diplomiralo upravo na tom fakultetu.



Pisane vijesti