Predsjednica Vlade posjetila Tvornicu duhana Rovinj i obišla gradilište hotela Lone

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_tvornicu_duhana_rovinj_i_obisla_gradiliste_hotela_lone.jpg

ROVINJ, 6. rujna 2010.(Hina) - U sklopu današnjeg posjeta Istarskoj županiji predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru te obišla gradilište hotela "Lone" u Rovinju.

U izjavi za novinare istaknula je kako je osobno htjela iskazati "zahvalnost, poštovanje i divljenje čelnicima Adris grupe" u čijem je sastavu TDR, koji, kako je rekla, "i u ovako teškim vremenima odlično posluju, nisu otpuštali zaposlenike i nisu smanjivali plaće".

"Dobro je što je prije tjedan dana kompaniju posjetio i predsjednik Josipović. U Adris grupi radi četiri tisuće zaposlenika i oko dvije tisuće kooperanata koji rade zahvaljujući dobrim planovima i dobrom gospodarenju te zahvaljujući tome što kompanija ima jasnu viziju", izjavila je premijerka Kosor. Istaknula je da se u krugu ljudi koji tako dobro i uspješno rade, koji imaju čvrste planove i viziju može čuti i dobrih ideja za hrvatsku vladu.

Govoreći o odnosima između Zagreba i Istre te komentirajući današnju izjavu župana Ivana Jakovčića kako je "Istra prva po davanjima, a zadnja po dobivanjima iz državnog proračuna", premijerka je istaknula da se taj odnos u posljednje vrijeme promijenio, ocjenjujući suradnju vlade s Istrom iznimno dobrom.

"Naravno, ta suradnja može biti i čvršća i bolja, i sigurna sam da će takva i biti te u tom smislu vlada pokazuje iskrenost i čvrstu odlučnost. Puno je projekata koje planiramo realizirati u Istri. Stoga držim da je suradnja dobra, i bit će još bolja jer vlada i Istra ili bilo koja druga županija nisu odvojeni otoci, mi smo jedno, a vlada mora biti jednaka prema svima u poticanju i investicijama bez obzira na stranačke razlike", istaknula je Jadranka Kosor, dodajući da primjer Istre pokazuje kako to može dobro funkcionirati neovisno o dva politička bloka jer nam je "zajednički interes prosperitet Istre".

Govoreći o potpisima za referendum o Zakona o radu (ZOR), ponovila je kako vlada ima pravo i ne smije se bojati nikoga kada primjerice na temelju zahtjeva parlamenta provjerava potpise za referendum.

"Ne smijemo se nikoga bojati te reći da je bilo nekih nepravilnosti, odnosno da je na popisu bilo i onih koji nisu živi. To ne umanjuje našu odlučnost da se referendum, ako to bude odlučio Sabor, i provede", izjavila je premijerka Kosor, dodajući kako je upravo vlada ta koja je osigurala 170 milijuna kuna za provedbu referenduma. Prema tome, kako je rekla, "vladina stajališta su kristalno jasna premda ih netko stalno hoće zamutiti".

"U vezi sa ZOR-om, želim postići suglasje. Mislim da je moguće i da na tome treba nastaviti raditi. Dobru podlogu imamo, što se tiče procedure mi smo pokazali potporu, treba ići korak dalje i vratiti sve u provedbu programa gospodarskog oporavka", zaključila je premijerka Kosor.



Pisane vijesti