Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja:

„Obilježavajući 5. kolovoza, obljetnicu vojnoredarstvene akcije „Oluja“, s ponosom se sjećamo najsjajnije pobjede Hrvatske vojske nad politikom agresije i okupacije.

Iskreno poštovanje i duboki pijetet iskazujem svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, posebno sudionicima vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

Devedesetih smo godina stvorili i obranili hrvatsku državu. Desetljeće i pol kasnije pred nama je novi veliki izazov, no sjećanje na hrabrost i odlučnost hrvatskih branitelja daju nam snagu da se uspješno suočimo s izazovima ovog vremena.

Sjećanje na pravedni i obrambeni rat koji smo vodili, sve naše pobjede i postignuća, iskušenja koje smo uspješno prošli, učvršćuje nas u uvjerenju da ćemo provesti što smo si zacrtali. To se u prvom redu odnosi na Program gospodarskog oporavka te kao snažna pravna država postati dio Europske unije.

Ponosna smo članica NATO-a, otvorili smo sva poglavlja pristupnih pregovora s Europskom unijom, a samo ih još jedanaest moramo zatvoriti.

Ništa od toga ne bi bilo moguće bez zrelosti i jedinstva naših ljudi koji su znali i imali snage oduprijeti se neprijatelju u ključnim trenucima naše povijesti.

U prigodi ove značajne obljetnice, u ima Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima i cjelokupnom hrvatskom narodu u domovini i svijetu, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.“



Pisane vijesti