Predsjednica Vlade s članovima Kongresa o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s članovima Organizacijskog odbora 1. hrvatskog kongresa o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji.

Tom prigodom predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa Veljko Đorđević uručio je predsjednici Kosor Povelju Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora, za svekoliki doprinos zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja kao važnom čimbeniku zaštite ljudskih prava i razvoju civilnog društva.

Također, zahvalio je u ime Organizacijskog odbora na pokroviteljstvu Vlade Republike Hrvatske nad Kongresom.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske zahvalila je na Povelji te je rekla da će i dalje, kao i do sada, pomagati njihovim projektima.

Na današnjem susretu predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Marijana Braš izvijestila je predsjednicu Kosor o humanitarnoj akciji „Ostani uz mene“, čiji je cilj osnivanje prve Ustanove za palijativnu medicinu u Hrvatskoj.

Svjetska praksa ukazuje na iznimnu učinkovitost ustanova za palijativnu medicinu, ali i na njihov doprinos humanosti društva te kvalitetnoj organizaciji zdravstvenog sustava.

Predsjednica Kosor izrazila je potporu njihovoj inicijativi i istaknula kako će imati njezinu punu podršku tijekom provedbe projekta.



Pisane vijesti