Predsjednica Vlade s izaslanstvom Organizacijskog odbora i sudionika konvoja Libertas 1991.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Organizacijskog odbora i sudionika konvoja Libertas 1991. U izaslanstvu Vlade bio je i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Tom prigodom predstavnici Organizacijskog odbora konvoja Libertas 1991. izvijestili su premijerku o tijeku realizacije filma „Konvoj Libertas“.

Govoreći o konvoju, redatelj Veljko Bulajić istaknuo je da je on jedna od najblistavijih građanskih inicijativa, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu. Premijerka Kosor dala je punu potporu u ime Vlade i svoje osobno predstavljenom projektu i dodala da će Vlada, na njihov zahtjev, i u financijskom smislu poduprijeti taj važan projekt.

Humanitarna akcija poput konvoja Libertas se nikad ne smije zaboraviti, ona govori o slavnom vremenu, junaštvu i istinskom domoljublju, kazala je predsjednica Vlade. Poruka konvoja prije 19 godina je zajedništvo i vjera u sebe, to je ono što nam i danas treba kako bismo ostvarili važan cilj za Hrvatsku, punopravno članstvo u Europskoj uniji, zaključila je premijerka Kosor. U tom kontekstu, redatelj Bulajić dodao je da je i film „Konvoj Libertas“ na tom tragu zajedništva i jedinstva.



Pisane vijesti