Predsjednica Vlade s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Banskim dvorima primila izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinpredvođeno predsjednikom Stipom Jukićem, koji joj je tom prigodom uputio poziv na ovogodišnju Alku koja će se održati 8. kolovoza.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Jukić upoznao je premijerku Kosor s poslovima vezanim uz izgradnju Alkarskih dvora. Također, rekao je da u idućem razdoblju očekuje uređenje interijera budućeg Alkarskog muzeja i drugih sadržaja.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da Alku treba promatrati i u svijetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Alka je bogatstvo, tradicija i kultura kojom ćemo obogatiti i zajednicu europskih naroda.

Premijerka Kosor dobila je potporu izaslanstva Viteškog alkarskog društva u provođenju Programa gospodarskog oporavka, a gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan dodao je kako su i u Sinju primijenili neke od tih mjera.

Na današnjem sastanku započeli su i razgovori oko radnog posjeta predsjednice Vlade u Sinj.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva bili su predsjednik društva Stipe Jukić, zamjenik Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda i član Upravnog odbora Ante Vučić, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan te fra Bože Vuleta, gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.



Pisane vijesti