Predsjednica Vlade u Međimurskoj županiji: potpora gospodarstvu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_u_medimurskoj_zupaniji_potpora_gospodarstvu.jpg

ČAKOVEC, 5. veljače 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas nakon razgovora s međimurskim gospodarstvenicima kako "svi moramo biti jedna politička stranka kada je u pitanju potpora gospodarstvu".

Kosor se u sklopu posjeta Međimurskoj županiji sastala s čelnicima županije, a zatim posjetila tvornicu Tubla iz grupe Calzedonia, tvrtku Perutninu Ptuj-Pipo te Tehnix iz Donjeg Kraljevca, nakon čega je kazala da su joj gospodarstvenici dali potporu u nastojanju da se što ranije završe pregovori i da se što prije uđe u Europsku uniju.

Govoreći o viđenom u tri tvrke, rekla je da one ostvaruju sve ono što se predviđa kroz program gospodarskog oporavka i program ostvarivanja velikih investicija u Hrvatsku. Izrazila je zadovoljstvo što su te tvrtke usprkos teškoj 2010. ne samo zadržale razinu zaposlenosti već je i povećale.

Rekavši da Vlada mora stvoriti povoljno ozračje za investitore i poduzetnike, Kosor je pozvala i lokalne samouprave, općine, gradove i županije da se uključe te da oko strateških pitanja nastupaju zajedno.

Na sastanku s međimurskim županom Ivanom Perhočom nije bilo razgovora o 33 investicijska projekta, ali je Kosor istaknula projekte od 187 miljuna kuna za vodno gospodarstvo u toj najsjevernijoj hrvatskoj županiji. Kosor je izjavila da je dogovorena potpora projektima u infrastrukturi te je najavljen skori dolazak ministara zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te mora, prometa i infrastrukture u Međimurje.

Na novinarsko pitanje kako komentira kritiku Zorana Milanovića na račun njezinih najava novih zapošljavanja, Kosor je poručila Milanoviću, ali i svima drugima da se mora više raditi, više truditi i više biti zajedno, a drago joj je da je u tom pitanju dobila i suglasnost međimurskih gospodarstvenika.



Pisane vijesti