Predsjednica Vlade: u SAD-u sam dobila poruku potpore i ohrabrenja

ZAGREB, 28. svibnja 2010.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor izjavila je u petak da je za posjeta SAD-u dobila potporu i ohrabrenje za sve napore koje Hrvatska čini kao članica NATO-a te u kontekstu pregovora o ulasku Hrvatske u EU.

"To je bio vrlo uspješan posjet", kazala je Kosor na početku današnje sjednice vlade, istaknuvši kao središnje mjesto susret s potpredsjednikom SAD-a Joem Bidenom.

"Uistinu sam dobila još jednu poruku potpore i ohrabrenja za sve što činimo, za činjenicu da ćemo, kako stvari stoje, u 2010. završiti pregovore i uskoro postati članicom EU-a, te za sve napore koje ulažemo kao članica NATO-a", kazala je.

Bio je to dobar, koristan posjet, u prijateljskom okružju i ozračju, prije svega s porukom partnerstva, rekla je Kosor.

Istaknula je kako je puno razgovarala o daljenjem jačanju američko-hrvatske gospodarske suradnje.

"U tom smislu govorila sam o našim mjerama i nastojanjima da postanemo otvoreniji ulagačima, pa tako i onima iz SAD-a", kazala je Kosor.

Premijerka Kosor sastat će se s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom danas poslijepodne u Banskim dvorima. Tužitelj Brammertz sudjelovao je u radu 4. regionalne konferencije državnih odvjetnika za procesuiranje ratnih zločina koja je u organizaciji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u petak završila na Brijunima.



Pisane vijesti