Predsjednica Vlade za makedonsku televiziju potvrdila potporu zemljama jugoistočne Europe

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_za_makedonsku_televiziju_potvrdila_potporu_zemljama_jugoistocne_europe.jpg

SKOPJE, 1. veljače 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade izjavila je u razgovoru za makedonsku televizijsku postaju Sitel da je spremna dati potporu zemljama na jugoistoku Europe u njihovim nastojanjima da se priključe Europskoj uniji.

"Što se tiče hrvatske potpore cijelom jugoistoku Europe, Hrvatska je to dokazala zajključkom vlade na zadnjoj sjednici prošle godine da će prijevod dokumentacije za Europsku uniju, za koju je utrošeno puno napora i novca, ustupiti svim zemljama na europskom putu", rekla je Kosor u razgovoru za skopsku privatnu televizijsku postaju Sitel, objavljenom u ponedjeljak.

Kosor je u razgovoru izjavila i kako očekuje dobru suradnju s novim predsjednikom države Ivom Josipovićem, kao i skori izlazak iz gospodarske krize te uspješnu borbu protiv korupcije.

"Prioriteti Hrvatske su izlazak iz gospodarske krize, ulazak u Euorpsku uniju i borba protiv korupcije", naglasila je predsjednica hrvatske vlade.

Prema njezinim riječima, krajem godine mogu se očekivati prve naznake jačanja gospodarstva i izlaska iz gospodarske krize.

Osim završetka pregovora o ulasku u Europsku uniju, Kosor je najavila i borbu protiv korupcije do "posljednjeg daha".

Kad je riječ o suradnji s Makedonijom i međusobnoj potpori država u jugoistočnoj Europi, predsjednica hrvatske vlade smatra da za to ima jako puno prostora i da se suradnja može ostvariti putem čestih kontakata pretstavnika vlada i gospodarstvenika.

"Imamo jako puno prostora za suradnju prije svega u međusobnim posjetama premijera i predsjednika država i vjerujem da sam za ovih šest mjeseci dosta pridonijela tomu, ali naravno najvažnije je da pri tom i naši ministri i gospodarstvenici obave svoj posao i odrede načine proširivanja suradnje", naglasila je Kosor.

Poručila je kako očekuje dobru suradnju s novoizabranim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Video možete pogledati ovdje.



Pisane vijesti