Predsjednica Vlade: zbog posjeta Pape radosni smo i osnaženi

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_zbog_posjeta_pape_radosni_smo_i_osnazeni.jpg

ZAGREB, 5. lipnja 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je na kraju posjeta pape Benedikta XVI. da je riječ o povijesnom događaju zbog kojega "smo iznimno radosni i osnaženi novom nadom", posebno u svjetlu skorog završetka pregovora s Europskom unijom.

"Za nas je posebno važno što je Sveti Otac naglasio da će Hrvatska i Hrvati vjerni Crkvi biti iznimno važni u Europskoj uniji, gdje će čuvati korijene kršćanstva", kazala je premijerka u Zračnoj luci Zagreb nakon Papina odlaska iz Hrvatske. Papine poruke ocijenila je vrlo jasnima, dodajući da su sve vjernike osnažile u vjeri, potaknule ih da budu bolji, međusobno se više poštuju i više vjeruju jedni drugima.

"Mislim da je ovaj posjet svima nama donio i ohrabrenje i u smislu samopouzdanja, jer često puta nam i to nedostaje da bi savladali prepreke, predrasude i riješili problem", ocijenila je premijerka.

Kao poseban trenutak posjeta premijerka je istaknula ozračje u središtu Zagreba, na Trgu bana Jelačića gdje je Papa imao bdijenje s mladima. Naglasila je da su poruke Svetog Oca iznimno važne za ohrabrenje svakog mladog čovjeka.

Posebno su važne, dodala je, i "poruke o očuvanju obitelji i onih vrednota koje obitelj znači i donosi te onih vrednota koje se samo u obitelji mogu usaditi".



Pisane vijesti