Predsjednik australskog Senata kod predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas izaslanstvo australskog Senata koje je predvodio predsjednik Senata John Hogg.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader istaknuo je kako Hrvatska i Australija njeguju vrlo dobre odnose, te da će ovaj posjet australskog izaslanstva još produbiti tu suradnju, čemu pridonosi i mnogobrojna zajednica hrvatskih iseljenika koji su ugledni građani australskog društva. Premijer Sanader također je upoznao predsjednika australskog Senata i njegove suradnike s prioritetima hrvatske vanjske politike, trenutnim stanjem procesa pristupanja punopravnom članstvu NATO-saveza i EU, te s hrvatskom ulogom u regiji.

Predsjednik australskog Senata John Hogg naveo je kako australski Hrvati predstavljaju značajnu poveznicu između dviju zemalja, te izrazio nadu da će se suradnja između Hrvatske i Australije još više produbiti jer za to postoje mogućnosti na mnogim područjima. Zahvalio je predsjedniku Vlade RH, dr. sc. Ivi Sanaderu, na svemu što nadležna tijela u Hrvatskoj poduzimaju kako bi se što prije razriješio slučaj nestanka mlade australske državljanke.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader osvrnuo se na pitanje dodatnog vojnog viznog obrasca, kojeg hrvatski državljani moraju ispuniti ako žele putovati u Australiju. Predsjednik australskog Senata John Hogg odgovorio je da australska nadležna tijela upravo razmatraju to pitanje, a ishod se može očekivati uskoro.



Pisane vijesti