Predsjednik Vlade čestitao albanskom premijeru Berishi povodom ulaska u NATO

Predsjednik Vlade RH dr.sc. Ivo Sanader uputio je predsjedniku Vlade Republike Albanije Saliju Berishi čestitku u povodu zajedničkog ulaska u punopravno članstvo Sjevernoatlantskog saveza.

U čestitci premijer Sanader ističe kako je činom deponiranja ratifikacijskih dokumenata u Washingtonu dovršen povijesni put Hrvatske i Albanije u punopravno članstvo NATO, što građanima obiju zemalja jamči stabilnost, sigurnost i zaštitu svih demokratskih vrijednosti:

„ Nije prošlo mnogo vremena od kako smo uspostavili intenzivnu suradnju u okviru Jadranske povelje. Ta je suradnja bila iznimno uspješna, ne samo na našem putu napretka prema NATO-u, već također i u promicanju dijaloga i suradnje u jugoistočnoj Europi.

Hrvatska će u budućnosti nastaviti zajedničku intenzivnu suradnju, te s Albanijom i drugim članicama Saveza proaktivnim djelovanjem štititi zajedničke vrijednosti i temeljne principe demokracije.“

Premijer Sanader na kraju čestitke predsjedniku albanske Vlade Berishi izražava zadovoljstvo što će na predstojećem summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlnu sjediti za istim stolom uz prijatelje iz drugih zemalja članica saveza.



Pisane vijesti