Predsjednik Vlade dao potporu radu na enciklopediji o Maruliću

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo hrvatskog Leksikografskog zavoda Miroslav Krležsplitskog Književnog krugGrada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

U izaslanstvu uz glavnog ravnatelja Vlahu Bogišića i ravnatelja mr. sc. Brunu Kragića Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža bili su prisutni i akademici Nenad Cambi, mr. sc. Bratislav Lučin, te gradonačelnik Grada Splita Ivan Kuret i župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader.

U razgovoru, kojem je nazočio i ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić, bilo je riječi o leksikografskim naporima da se sačuva bogata povijesna književna građa te da se javnosti predstave manje poznate činjenice o djelovanju klasika hrvatske književnosti.

Premijer Sanader čestitao je hrvatskim akademicima i istaknutim književnim djelatnicima na velikim postignućima te je naglasio kako bi nakon Leksikona Marina Držića i Splitskog leksikona, o čemu je proteklog petka, u Splitu i potpisan ugovor, trebalo prionuti i izradi enciklopedije o Marku Maruliću, ocu hrvatske književnosti.

Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, govorio je o nedavno objavljenom Leksikonu Marina Držića te o novim projektima hrvatskog Leksikografskog zavoda. Bogišić je naglasio kako će projekt Marulićeve enciklopedije biti jedno od najvažnijih djela hrvatske leksikografije. Ujedno je uputio poziv i predsjedniku Vlade Sanaderu da sudjeluje u radu uređivačkog odbora, kojeg je premijer prihvatio.



Pisane vijesti