Predsjednik Vlade: Dolaskom na Dan narcisa želim ukazati na važnost čestih pregleda koji smanjuju stopu smrtnosti

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/19 ožujka/Untietled_3.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, sa suprugom Sanjom Orešković, sudjelovao je danas na Trgu bana Jelačića na obilježavanju jubilarnog 20. Dana narcisa, dana borbe protiv raka dojke, u organizaciji Hrvatske lige protiv raka dojke i Grada Zagreba.

Predsjednik Vlade Orešković izjavio je da svojim sudjelovanjem na Danu narcisa želi ukazati na važnost čestog pregleda kod žena koji može smanjiti stopu smrtnosti kod te opake bolesti, a organizatori su naglasili da je premijer Orešković prvi muški predsjednik Vlade koji je podržao ovu akciju.

Predsjednik Vlade odgovarao je i na pitanja novinara, pa je tako na upit o izboru ravnatelja SOA-e odgovorio da se nada da su se dosad i novinari i javnost upoznali s načinom njegovog rada: „Svi znate proces, kakav je bio za sve ministre, i ministra branitelja, takav će biti i za ravnatelja SOA-e. Sastat ću se s par kandidata i nakon toga predstaviti kandidata predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, kako bi zajednički donijeli odluku“.

Na upit hoće li Hrvatska zaustaviti pregovore Srbije sa Europskom unijom, predsjednik Vlade kazao je da je stav Hrvatske po tom pitanju vrlo otvoren. „Mislim da je jasno da to nije samo naš stav, već da cijela Europa traži isti standard“. Dodao je da svi znamo što je Hrvatska prošla i koje je kriterije trebala ispuniti, a svaka zemlja koja želi postati novom članicom Unije treba ispuniti iste standarde i kriterije. „To je Srbija, to će biti Bosna i Hercegovina, to će biti i druge zemlje. Svi trebaju ispuniti iste kriterije, ne tražimo to samo mi, traži cijela Europa“, zaključio je predsjednik Vlade Orešković.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Unutarnji poslovi