Predsjednik Vlade: Hrvatska je procijenila da može poslati kanader u pomoć Grčkoj

Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je u petak kako je Hrvatska prije nedavnog upućivanja kanadera u pomoć Grčkoj u gašenju katastrofalnih požara procijenila da to može učiniti te da je time bilo spašeno dosta života u toj zemlji.

COPENHAGEN, 14. rujna 2007. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je u petak kako je Hrvatska prije nedavnog upućivanja kanadera u pomoć Grčkoj u gašenju katastrofalnih požara procijenila da to može učiniti te da je time bilo spašeno dosta života u toj zemlji.

Sanadera, koji je u posjetu Danskoj, novinari su pitali je li hrvatska Vlada bila informirana da su dva kanadera bila na remontu u trenutku slanja kanadera u Grčku.

"Prije svake odluke i predsjednik države i ja konzultiramo one koji moraju dati procjenu stanja. Tada je procjena stanja bila da se nakon ogromne, možda i najveće tragedije koja je zadesila Grčku, kada je više od šezdesetpet ljudi poginulo u vatrenoj stihiji i kada su Grci molili za pomoć sve susjedne zemlje koje mogu pomoći, pomoć može uputiti", rekao je Sanader u Copenhagenu.

"Taj dan je bilo tako da se može dati jedan kanader i zato smo ga dali" dodao je on.

"Mislim da smo spasili i dosta života u Grčkoj, a kao što je poznato kanader je gasio požar na Kornatu", rekao je hrvatski premijer.



Pisane vijesti