Predsjednik Vlade Milanović: Država ima snage i novaca za sanaciju terena u Istočnoj Slavoniji

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_drzava_ima_snage_i_novaca_za_sanaciju_terena_u_istocnoj_slavoniji.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je obišao poplavljena i ugrožena područja u Istočnoj Slavoniji, u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Također je sudjelovao na sastanku Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, nakon kojeg je dao izjavu za medije.

Čestitao je svim nadležnim državnim i regionalnim službama, kao i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, vojsci i policiji na dobro odrađenom poslu. Premijer je rekao da je u Rajevom Selu popustio dio nasipa koji je prije četiri godine, dakle 2010. godine, obnavljan. Napomenuo je da je ta investicija Hrvatskih voda bila vrijedna desetke milijuna kuna, te da je zatražio od resornog ministra i generalnog direktora Hrvatskih voda da se utvrdi čija je odgovornost za propuštanje novog nasipa, kada su istovremeno stari nasipi izdržali pritisak. „Nisam stručnjak za to, ali kao građanin postavljam pitanje, ako se valjda novac ulaže u nove nasipe, ulaže se valjda državni novac“, kazao je.

Što se tiče sanacije terena, premijer je kazao da hrvatska država to može riješiti: „Ovo što se dogodilo u Gunji i u Rajevom Selu je katastrofa, ali srećom nije onakva kakva je mogla biti i nije veća“, rekao je predsjednik Vlade i istaknuo da je svjestan toga da je ljudima iz poplavom pogođenih krajeva teško, ali država ima snage i novaca za sanaciju. Dodao je da je svaka pomoć dobrodošla, prije svega radi solidarnosti, a na novinarski upit potvrdio je da će Hrvatska tražiti pomoć i od Europske unije.



Pisane vijesti | Zoran Milanović