Predsjednik Vlade Milanović na FER-u: Rebalansom proračuna osigurali smo 40 milijuna kuna više za znanost

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_na_fer_u_rebalansom_proracuna_osigurali_smo_40_milijuna_kuna_vise_za_znanost.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz predsjednika Vlade bio je i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić. Tom je prigodom održana prezentacija o FER-u i njegovom Inovacijskom centru, a premijer Milanović i ministar Grčić obišli su i demonstracijske eksponate u Galeriji FER-a.

U svom obraćanju, predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je da vjeruje u vladu koja otvara nove prostore i nove putove. „U ovoj smo godini rebalansom proračuna osigurali malih, ali značajnih 40 milijuna kuna za znanstvene projekte u Hrvatskoj, u situaciji u kojoj su sve druge rashodovne proračunske stavke bile smanjivane“, rekao je predsjednik Vlade ističući da to, iako je malo, jasno pokazuje opredjeljenje i politički stav. Premijer Milanović najavio je da će se i u sljedećoj godini nastaviti povećanje proračunskih sredstava za znanost. „Koliko će to biti, ne znam, ali u svakom slučaju, ako i bude potrebno smanjivati neke proračunske stavke, znanost nećemo smanjivati, nego će bar malo rasti.“ Predsjednik Vlade istaknuo je i da nema apsolutne sigurnosti ni za koga pa je tako ne može ni jamčiti. „Nikome ne mogu jamčiti da će sljedeći mjesec biti isto kao što je bilo prošli mjesec. Ali, svi radimo i želimo da nam svake godine bude sve bolje i da naša djeca imaju bolje uvjete nego mi“.

„Demokracija, sloboda, ljudska prava, otvorenost, integriranost, što je jedina sudbina male nacije, sve to može dugoročno funkcionirati samo ako imate konstantan rast znanja, dohotka i bogatstva i sigurnosti ljudi“, istaknuo je predsjednik Vlade. Zaključio je da je Fakultet elektrotehnike i računarstva po kvaliteti elita, ne jedina na našem Sveučilištu, te dodao da želi da tako i ostane.



Pisane vijesti