Predsjednik Vlade Milanović na sastanku Europskog vijeća: Očekujem da se Unija počne efikasnije boriti protiv krize

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u Bruxellesu gdje danas i sutra sudjeluje na sastanku Europskoga vijeća.

U izjavi za novinare prije početka sastanka, predsjednik Vlade rekao je da očekuje da se Unija počne efikasnije boriti protiv krize, jer je to do sada bilo na pojedinim državama, pri čemu su razlike među državama velike. „Nema općeg recepta i današnji sastanak to neće promijeniti“, rekao je predsjednik Vlade.

Na pitanje o nadolazećem završnom izvješću Europske komisije o Hrvatskoj, predsjednik Vlade rekao je da je Hrvatska još prije nekoliko mjeseci sve ispunila, a sada je to definitivno. Ponovio je ovom prigodom da će se krajem ožujka održati posebna sjednica Vlade posvećena završnom izvješću, na kojoj će sudjelovati i povjerenik Štefan Fuele. „Naš sljedeći plan je ulazak u Schengen do isteka redovnog mandata Hrvatskog sabora, mislim da je to moguće ostvariti u sljedeće dvije i pol godine i tome ćemo posvetiti vrlo koncentrirane napore u Hrvatskoj“, rekao je premijer Milanović.

Predsjednik Vlade osvrnuo se na poruku elektroničke pošte poslane članovima HNS-a, vezanu uz natječaje za pripravnička mjesta u resoru gospodarstva. „Ne vjerujem da će se reflektirati na moju Vladu i na moju stranku to što je niži djelatnik HNS-a uputio e-mail u stranačke organizacije. To nije dobro i znam da na to gledaju jako loše i neki ljudi iz HNS-a s kojima radim“, rekao je premijer i dodao da se takve loše stvari događaju, ali da je dobro da na kraju nisu ničim rezultirale. „Bez obzira što se radi o pripravničkom stažu na godinu dana za 1600 kuna, s čime su se neki jako rugali, a pokazalo se da je to dobra mjera za koju postoji interes i konkurencija. Čim postoji konkurencija, kriteriji moraju biti prema svima isti, prema tome nemoguće je da stranka o tome obavještava svoje članstvo. To ne smije ići tako“, zaključio je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti