Predsjednik Vlade Milanović na sastanku predsjednika vlada Poljska – Srednja Europa – Kina u Varšavi

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_na_sastanku_predsjednika_vlada_poljska_srednja_europa_kina_u_varsavi.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na radnom sastanku na vrhu predsjednika vlada Kine i država srednje i istočne Europe u Varšavi. U izaslanstvu predsjednika Vlade RH bio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture mr. sc. Siniša Hajdaš Dončić.

Premijerski sastanak na vrhu u Varšavi održan je tijekom posjeta Poljskoj kineskog premijera Wen Jiabaoa. Uz kineskog i poljskog premijera, na sastanku su sudjelovali predsjednici ili zamjenici predsjednika vlada 15 država iz srednje i istočne Europe. Osnovni cilj sastanka bio je osnaživanje suradnje Kine i država srednje i istočne Europe, s posebnim naglaskom na jačanje gospodarskih i trgovinskih veza, kao i razmjenu iskustava u području znanosti, kulture i mladih.

Na margini sastanka na vrhu premijer Milanović održao je bilateralne susrete s kineskim premijerom Wen Jiabaom, slovenskim premijerom Janezon Janšom i crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem.



Pisane vijesti