Predsjednik Vlade Milanović: Nabava je gotova i moramo poštovati potpisano

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_nabava_je_gotova_i_moramo_postovati_potpisano.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, u današnjoj izjavi u Banskim dvorima podsjetio je da Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja iz 2012. godine, govori o tome da osobe iz prve skupine, a to su predsjednik i potpredsjednik Vlade te ministar, koriste službeni automobil gornje klase. Pojasnio je da je u postupku nabave to spušteno na gornju srednju klasu u koju spadaju automobili koji su nabavljeni.

„Nabava je gotova, mi smo pravna država i ono što je potpisano, moramo poštivati“, kazao je, dodavši kako cijeni ono što je danas rekao ministar Jovanović. Premijer Milanović istaknuo je kako je sve rađeno u skladu s općim aktima odnosno Odlukom koja je na snazi godinama i koja govori o tome da se najviša kategorija državnih dužnosnika vozi i službeno koristi automobile gornje klase, pojasnivši kako je u ovom postupku javne nabave kriterij spušten za klasu. „I što smo dobili. Dobili smo automobile koji koštaju 650 tisuća kuna i to je iznos prosječnog hrvatskog trosobnog stana. Probat ćemo to srezati na duplo“, kazao je. Pojasnio je kako su ovi automobili kupljeni i da se sad ne može raskinuti ugovor jer su rađeni po narudžbi. „Prema tome oni će, koliko shvaćam, naći svoje mjesto u sustavu MUP-a, državnog protokola“, kazao je, ponovivši kako je sve napravljeno u skladu s Odlukom.

Upitan kako ide rebalans proračuna te kako su ministarstva reagirala i kada bi prijedlog mogao ići prema Bruxellesu, predsjednik Vlade Milanović pojasnio je kako je procedura prekomjernog deficita postupak u kojem je mišljenje, odnosno preporuka EK važna. „Što se tiče prihodne strane proračuna, tu manje-više, imamo čisto rješenje. Na prihodovnoj strani, potrebni su još dodatni napori da se uskladimo, skoro sa svim onim što je Europska komisija predložila. Ukoliko ostanemo malo ispod toga, to ću i dalje smatrati uspjehom, ali možda uspijemo ispuniti sve“, zaključio je premijer Milanović.



Pisane vijesti