Predsjednik Vlade Milanović: Nezamislivo mi je blaćenje hrvatskih institucija pred stranim državnicima ili novinarima

Slika /Vijesti/2015/listopad/6 listopada/RALU1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanom otvaranju novog logističko-distribucijskog centra prijevozničke tvrtke RALU Logistika i na proslavi 25. godišnjice tvrtke RALU Logistika u poslovnoj zoni Dragošićka u Rugvici kraj Zagreba.

Novi će centar, vrijedan 150 milijuna kuna i  financiran isključivo privatnim kapitalom,  pružati najkvalitetnije logističke usluge u hladnom lancu u Hrvatskoj i okolnim zemljama.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović pozdravio je otvaranje ove iznimno konkurentne djelatnosti logistike.
"To je čak i naprednije od proizvodnje, to je  vrlo konkurentna i stručna djelatnost i u Europi i u svijetu", kazao je predsjednik Vlade Milanović, naglasivši da se radi o privatnom kapitalu koji je uložen u Hrvatsku, a mogao je isto tako biti uložen u vrijednosne papire. "Tu sam jer je to put kojim Hrvatska treba ići. Takve investicije i takve djelatnosti su most koji spaja Hrvatsku s Europom i svijetom", kazao je premijer.

Uz predsjednika Vlade Milanovića, svečanosti je nazočio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, a svi su uzvanici nakon obilaska centra sudjelovali u doniranju Osnovne škole Rugvica.
Predsjednik Vlade Milanović je na novinarski upit  izjavio  da nije bio upoznat s time da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović putuje u Mađarsku na sastanak  Višegradske skupine, gdje će se susresti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao što nije znao ni za njihov sastanak u New Yorku na marginama Opće skupštine UN-a.

"Nisam znao, kao što nisam znao ni za sastanak u New Yorku. I to nije veliki problem jer predsjednik Republike ne može preuzeti ni jednu obvezu koja obvezuje Republiku Hrvatsku, To je bar jasno, a sve drugo je pitanje dojma", kazao je.

Pritom je naglasio da on svoju predsjednicu države nikada ne bi blatio. "Ne radim to ni privatno, niti u kontaktima sa stranim državnicima, a kamoli da okolo dajem dvosmislene izjave, intervjue po njemačkim novinama, kao ljudi iz HDZ-a. To je naprosto nezamislivo", poručio je i dodao. „Mi očito imamo potpuno drugačije shvaćanje toga što je država i patriotizam. Ja sam tu dosta staromodan, recimo to tako. Dakle, predsjednici sretan put u Budimpeštu i neka nas dobro predstavlja. Ali, odluke donosi Vlada, ne samo ja, nego i moja Vlada i naša većina u Saboru, 77 i više osoba u Saboru koje će ponovno, nakon ovih izbora, voditi Hrvatsku na putu rasta. Nema povratka na staro,“ kazao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

(Foto: Hina)

Pisane vijesti