Predsjednik Vlade Milanović obišao poplavom najugroženija područja u istočnoj Slavoniji

Tijekom današnjeg obilaska Slavonskog Šamca i Županje, predsjednik Vlade Zoran Milanović se prvenstveno zahvalio svim građanima koji su se angažirali na obrani od poplava, te naglasio i važnost pomaganja susjednim državama.
 

"Zahvaljujem svim građanima koji su se anagažirali, zajednica je zajednica, dakle, bez njih nema ničega, oni su tu već nekoliko dana", rekao je predsjednik Vlade. "Uključili su se policija, vojska i civilna zaštita i svi oni koji su plaćeni za to, a država je sa svoje strane dosad napravila maksimum koji je mogla da se ovo odtereti, inače bi već sve poplavilo."

Naglasio je i važnost pomoći susjednim državama rekavši kako su i zemlje oko nas u problemima. "Pomažemo koliko možemo i Srbiji i BIH. Naprosto, kad je ljudska nevolja u pitanju treba pomoći. Ali se ipak prvenstveno moramo pobrinuti za sebe, i radimo sve što možemo. Prema tome hvala još jednom svima: i ljudima u županiji i županu i državnim službama, ali prije svega ovim ljudima. "

Na pitanje novinara o odštetama predsjednik Vlade je odgovorio kako su već počeli razgovori s ministrom financija o konkretnim iznosima, koji će biti utvrđeni naknadno.

Izrazio je nadu da će se stanje smiriti, te istaknuo da i građani koji na zahvaćenom području žive desetljećima kažu da razina vode nikada nije bila ovolika, što samo za sebe dosta govori.

Predsjednik Vlade u večernjim je satima obišao i evakuirane ljude čije su kuće poplavljene, a koji su zbrinuti u dvoranama u Cerni i Vrbanji. Rekao je kako će država osigurati obnovu kuća.
 

Pisane vijesti