Predsjednik Vlade Milanović osnovnoškolcima „Đure Pilara“: Uživajte i budite sretni u novoj dvorani!

Slika /Vijesti/2015/rujan/11 rujna/ZM-dvorana.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas, u Slavonskom Brodu, na otvorenju sportske dvorane Osnovne škole „Đuro Pilar“. 

Tom se prigodom predsjednik Vlade prisjetio svoje osnovne škole Marin Držić, na zagrebačkom Trnju. „Škola je bila mala, nije nas bilo puno, a dvorana je bila puno manja od ove. Ali smo je imali. I najljepši dani i najljepši događaji, iz inače lijepog razdoblja škole jer ga pamtim samo po dobrom, su bili dani u dvorani. Škole subotom nije bilo, ali bi nam otvorili dvoranu, u koju bismo ušli ujutro u osam sati i ne bismo se iz nje micali puna četiri sata. I cijela ta mladost i osnovna škola je bila obilježena sportom“, rekao je predsjednik Vlade i poručio učenicima da se bave sportom i koriste dvoranu maksimalno.

„Svaka minuta u njoj će vam biti prevažna i prelijepa u životu“. Dodao je kako bi dvorana koju danas ima Osnovna škola „Đuro Pilar“ trebala biti standard u Hrvatskoj, iako je još  uvijek nemaju svi. „Ovo je vaša dvorana, koristite je. Ovo je bolje od ulice, ovo je zdravije od ulice, ovo je mjesto za vas“, rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović učenicima Osnovne škole „Đuro Pilar“ dodavši kako je sport beskrajno važan. „Uživajte u dvorani i budite sretni u njoj!“. 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Društvo i zajednica | Zoran Milanović