Predsjednik Vlade Milanović otvorio Jaskanske vinske svečanosti

Slika /Vijesti/2014/Rujan/12 rujna/FAH-H9112270.jpg

Tradicionalna rujanska vinska fešta vina i vinara, 22. Jaskanske vinske svečanosti večeras su i unatoč obilnoj kiši svečano otvorene na jaskanskom Sajmištu, a otvorio ih je premijer Zoran Milanović.

Iako je zbog kiše izostala svečana povorka kulturno umjetničkih društava, u velikom šatoru na Sajmištu posjetitelji, kojih je ove godine bilo manje nego prethodnih, imali su priliku upoznati bogatu eno i gastronomsku ponudu toga kraja.

"Vrijeme nije naklonjeno vinarima, no sada će se vidjeti tko su pravi majstori", poručio je premijer Milanović. Na tu feštu, kazao je, dolazi već osam godina jer se ne radi samo o dobrom vinu, nego i dobrom duhu okolice Zagreba, što se često zaboravlja.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je kako je njegova županija do sada davala brojne potpore i subvencije vinarima, kojima je obećao: "Računajte i dalje na nas!".

"Jaska je vinski grad i pustimo da govori vino, da govorimo iz srca i onako podomaći", pozvao je gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Jaskanske vinske svečanosti večeras su posjetili i ministri u hrvatskoj vladi Branko Grčić, Mirando Mrsić, Boris Lalovac, Gordan Maras, Darko Lorencin, Mihael Zmajlović te Siniša Hajdaš Dončić.

Svečanosti vina i vinara u Jaski - koja najavljuje novu berbu, a Plešivicu zadnjih godina svrstava u vrh vinarstva Hrvatske i regije - traju do nedjelje 14. rujna. Organizatori, uz bogatu eno i gastro ponudu najavljuju i bogat kulturni, turistički i sportski program. Ovogodišnji partner Jaskanskih vinskih svečanosti je grad Hvar.

(Hina) 


Vijesti iz medija