Predsjednik Vlade Milanović: Početak gradnje novog terminala Međunarodne zračne luke je velika investicija za Hrvatsku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_pocetak_gradnje_novog_terminala_medunarodne_zracne_luke_je_velika_investicija_za_hrvatsku.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanavić sudjelovao je danas na obilježavanju početka gradnje novog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb. Uz predsjednika Vlade početku gradnje nazočio je i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
 

U izjavi za novinare, premijer Milanović kazao je kako dvadeset godina i više putuje po Europi te pamti kako su aerodromi i zračne luke u istočnoj Europi bile u groznom stanju, dok je zagrebačka bila pristojna i uredna. „Sad je prošlo više od 20 godina, ovo je zadnja glavna luka, u glavnom gradu koja čeka u stvari jednu modernizaciju“, rekao je, istaknuvši da je ovo je velika vijest za Hrvatsku i velika investicija. „Ovo su radna mjesta, ovo je posao, stvari se vrte, mada Hrvatska još ima aerodroma, za ovako malu državu Hrvatska ima još dva međunarodna aerodroma u koja se ulaže i koji imaju milijun i pol putnika, to je puno, to druge države nemaju, ali želimo da Zagreb bude zračna luka s prometom od 5 milijuna, što danas nema, i to je jedan uvjet, u stvari glavni uvjet da bi se to dogodilo“, naglasio je.
 

Pisane vijesti | Zoran Milanović