Predsjednik Vlade Milanović predstavio kandidate za ministre zdravlja te znanosti, obrazovanja i sporta, Vargu i Mornara

  • Slika /Vijesti/2014/Lipanj/16 lipanj/DSC_6316.JPG

„Svatko tko ima priliku u civiliziranoj državi dati svoj doprinos promjenama, određenim korekcijama, napretku, po meni je sretan čovjek“, rekao je predsjednik Vlade predstavljajući novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović predstavio je na današnjoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku kandidata za novog ministra zdravlja Sinišu Vargu.O novom ministru zastupnicima je kazao kako je njegova karijera manje-više poznata te podsjetio da je Siniša Varga osoba koja se bavi zdravljem kao profesionalac, ali i da je, kao javna osoba, u sustavu zdravlja prisutan godinama. 

„Njegov zadatak je da nastavi provedbu programa Vlade na način da građanima osiguramo kvalitetnu zaštitu. Trebamo zajedno štititi sustav koji gradimo desetljećima, sa svim propustima, ali i kvalitetnim iskoracima koji su učinjeni. I da se građanima za veliki novac koji daju, nastavi pružati zaštita koja je civilizirana i dostojna čovjeka“, zaključio je premijer Milanović.

Govoreći na sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu o kandidatu za novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru, predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je da se radi o etabliranom čovjeku, znanstveniku, stručnjaku i dekanu.

Zahvalio se prethodnom ministru Željku Jovanoviću, koji je, prema riječima premijera Milanovića, imao težak posao. „U kojem je, a to je prirodno u politici i društvu, nailazio na otpore u pokušajima da se uvedu izmjene i dopune kurikuluma koje u Europi danas, uglavnom, predstavljaju jedan srednji standard. Ovdje je kandidat da nastavi taj posao i da unese nešto svoje“. 

Ponovio je da je Vedran Mornar ugledni znanstvenik. „Bio je dekan jedne od najboljih škola u ovim krajevima, jednog od ponosa našeg obrazovnog i znanstvenog sustava. To je, prema svim kriterijima i mišljenjima, radio na odličan način. To je važna, ali ne i jedina pretpostavka da posao ministra radi uspješno“, kazao je. 

Predsjednik Vlade Milanović pojasnio je razloge zbog kojih se Mornaru treba čestitati na budućem obavljanju posla. „Svatko tko ima priliku u civiliziranoj državi dati svoj doprinos promjenama, određenim korekcijama, napretku, po meni je sretan čovjek“. 
Izrazio je uvjerenje da će Mornar biti uspješan ministar koji će se boriti i s otporima. „Ali važnije od toga, unositi nešto novo, osobno i kvalitetno za Hrvatsku“, zaključio je.

Pisane vijesti