Predsjednik Vlade Milanović s gospodarstvenicima i poduzetnicima druge generacije hrvatskih iseljenika

  • Slika /Vijesti/2015/listopad/29 listopada/web (2).jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović susreo se danas u Banskim dvorima s predstavnicima gospodarstvenika i poduzetnika druge generacije hrvatskih iseljenika, sudionika u Zagrebu upravo završene Konferencije Meeting G2.1 „Meeting Second Generation“. 

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, s gospodarstvenicima i poduzetnicima druge generacije hrvatskih iseljenika razgovarali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost  Damir Novinić, te predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević.

Ministar Mornar predstavio je iskorake koje je Republika Hrvatska napravila u području olakšavanja i poticanja ulaganja, dok je organizator konferencije Josip Hrgetić, povratnik iz Venezuele i organizator konferencije prezentirao njezine temeljne ciljeve i zaključke te Vladi zahvalio na otvorenosti za suradnju.

Na susretu u Banskim dvorima potvrđena je potreba nastavka suradnje na sustavnom povezivanju i umrežavanju hrvatskih gospodarstvenika koji žive izvan Republike Hrvatske s matičnom domovinom.  Zaključeno je da bi osnaživanje gospodarstva potaknulo ne samo mlade ljude da ostanu u Hrvatskoj,  nego i motiviralo hrvatske iseljenike i njihove potomke na povratak u Republiku Hrvatsku kao njihovo profesionalno i životno odredište.

Pisane vijesti | Zoran Milanović